Szponzorálás

Mercedes‑AMG Petronas
Formula One Team

Egy csapat vagyunk – világszerte sikerekkel

Az Epson büszke arra, hogy a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team hivatalos csapatpartnere.

A technológia és a motorsportok világa elképesztő sebességgel fejlődik, és az Epson innovatív tevékenységével továbbra is támogatja a Formula One™ egyik legversenyképesebb csapatát.

A világ egyik vezető technológiai vállalata, a Epson és a technikai kiválóság világbajnok csapata, a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team kapcsolata nem is lehetne másmilyen, mint „jól olajozott”.

Videó megtekintése

„Az Epson az innovatív technológia segítségével kiváló teljesítményre képes, és ez tökéletes összhangban van azzal, amit mi szeretnénk elérni a Formula One™-ban.”

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport vezetője

Termékintegráció

A jelenlegi Formula One™ világbajnok csapata a különböző részlegein napjainkban több mint 150 Epson-terméket használ – köztük tintasugaras nyomtatókat, szkennereket, 3LCD projektorokat és viselhető eszközöket.

Az Epson technológiái és termékei a pilóták, a mérnökök és a csapattagok hatékonyságát és kommunikációját fejlesztik a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében, mind a pályán, mind a gyárban.

Nagy formátumú nyomtatók

A tervezés döntő lépés a bajnokok születésében

Egy F1 autó verseny napon nyújtott teljesítményét a tervezési szakasz már meghatározza. A Mercedes-AMG Petronas Formula One Team számára ez a tervezői ciklus állandó fejlesztéssel telik az év során, és a következő szezon autójára összpontosítanak.

Az Epson SureColor nyomtatói kulcsfontosságú szerepet kapnak a tervezési folyamatban. Ezek a nyomtatók a tervezés minden szakaszában kiváló minőségű, részletgazdag és színes CAD-rajzokat kínálnak.

A legfontosabb követelmény a színes nyomtatás, a szkennelés és a fénymásolás. Így a mérnökök egyértelműen be tudják azonosítani a méreteket, a tűréshatárokat és azokat a részeket, amelyek fokozhatják az autó erősségeit, és kiküszöbölhetik gyengeségeit.

A csapat a nagy teljesítményű, nagyformátumú Epson SureColor T5200 nyomtatót használja, amely sokféle nyomathordozót támogat a CAD, GIS és POS nyomtatási alkalmazásokhoz.

Tudjon meg többet az Epson SC-T sorozatáról, valamint nagyformátumú nyomtatóinkról

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

„Az Epson SureColor T5200 ragyogó színekkel és éles vonalakkal ki tud emelni egy területet, ahelyett, hogy az belemosódna a háttérbe. Ez létfontosságúnak bizonyult az autók előállításának és a tervezési döntések meghozatalának folyamatában.”

Matt Harris, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, IT-vezető

Címkenyomtatók

Kommunikáció a pilótákkal

A 2016-os szezonban a Forma 1 szigorúbb rádiókommunikációs szabályokat vezetett be. A mérnököknek új módokat kellett keresniük arra, hogy a vezetők emlékezzenek a futamok legújabb folyamataira. Amikor az ezredmásodperc töredéke is számít, a képesség, hogy emlékeztetni tudják a pilótákat, hogyan kell különböző helyzetekben fellépni, fontosabb, mint valaha.

A megoldást az Epson ColorWorks címkenyomtatók kínálták. A csapat az egyértelmű utasításokat színes címkékre nyomtatja, amelyek gyorsan felragaszthatók a híres Silver Arrows kormánykerekére és pilótafülkéjében, az egyes szakaszok közötti szünetekben és a verseny előtti percekben, a rajtrácson is. Bár most már nincsenek korlátozások, a csapat továbbra is a ColorWorks modellt használja, ha szükség van rá.

A csapat a versenyfelszerelést minden szezonban, minden versenyhelyszínre magával viszi. Amikor megérkeznek egy helyszínre, nagyon kevés idő áll rendelkezésükre, hogy a versenyre készen álljanak. Az Epson LabelWorks nyomtatókat a felszerelés elemeinek címkézésére használják, lehetővé téve a gyors és hatékony kicsomagolást és beállítást minden versenyhétvégén, ahol minden időmegtakarítás alapvető fontossággal bír a verseny szempontjából.

A csapat az Epson ColorWorks TM-C3500 nyomtatót használja a kiváló minőségű színes címkék nyomtatásához, és a LabelWorks LW-Z900FK készüléket, ha gyors címkenyomtatásra van szükség kihívást jelentő környezetekben.

Tudjon meg többet az Epson ColorWorks és LabelWorks címkenyomtatókról

TUDJON MEG TÖBBET A COLORWORKS KÉSZÜLÉKEKRŐL TUDJON MEG TÖBBET A LABELWORKS KÉSZÜLÉKEKRŐL

„Minden olyan gyorsan változik egy-egy kör között, és ez azt jelenti, hogy a világos utasításokat tartalmazó címkék lehető leggyorsabb nyomtatása kulcsfontosságú a csapat számára.”

Marcus Dudley, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, Teljesítménymérnök

Nyomtatók

A hatékonyság, a megbízhatóság és a teljesítmény fontossága

Az Epson sokoldalú WorkForce Pro RIPS nyomtatóit az egész csapat használja – kezdve a gyártól, ahol dokumentumokat, valamint alkatrész-összeszerelési utasításokat nyomtatnak, egészen a pályáig, ahol a mérnökök és a pilóták számára töltenek be kulcsfontosságú szerepet.

A Mercedes-AMG Petronas Formula One Team a versenyfelszerelést több mint 20 országba szállítja szerte a világon – így az akár három hónapot is konténerekben tölthet. Érkezéskor a nyomtatóknak tökéletesen működőképesnek kell lenniük, hogy a csapat a versenyre összpontosíthasson.

Nincs mindig megbízható áramforrás a pálya mentén, de a csapat a meglévő áramforrást más létfontosságú berendezések számára fenntarthatja, hiszen az Epson WorkForce Pro RIPS nyomtatók alacsonyabb energiafogyasztásúak. Hatékonyságuk azt is jelenti, hogy nincs szükség a tintapatronok cseréjére a pálya mentén, ezzel fontos perceket, valamint munkaerőt takarítanak meg.

A csapat az Epson WorkForce Pro RIPS nyomtatókat használja, amelyek akár 96%-kal kevesebb energiát használnak a versenytársak színes lézernyomtatóihoz képest.

Tudjon meg többet az Epson WorkForce Pro RIPS készülékeiről

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

„A lézernyomtatókról az Epson tintasugaras nyomtatóira való átállás nem csak azt jelenti, hogy jobb nyomtatási minőséget kapunk, hanem azt is, hogy amint megérkezünk, a nyomtatók készen állnak arra, hogy használják őket, mert a nyomtatófejek nem sérülnek a szállítás során. Az Epson nyomtatókat csak kivesszük a dobozból, és máris indíthatjuk őket.”

Matt Harris, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, IT-vezető

Moverio okosszemüveg

Betekintés az autóversenyzés jövőjébe

A Mercedes-AMG Petronas Formula One Team garázs egyedülálló kiterjesztettvalóság-élményt kínál mind a 20 Forma 1™ versenyen. Az Epson Moverio okosszemüvegek segítségével ez az izgalmas világ életre kel a garázs látogatói számára: a színfalak mögé láthatnak, és a világ egyik leginkább technikai jellegű és legprecízebb sportjának mélyére áshatnak.

Az Epson innovatív, viselhető technológiájának segítségével az emberek a garázst körül vevő világba is betekintést nyerhetnek, miközben az okosszemüvegek közvetlenül a szemük elé vetítik az információkat. Így a fizikai valósággal kapcsolatban maradnak, miközben lassítva feltérképezik a box felépítését – vagy többet megtudnak a pitwall-nál álló mérnök csapat verseny napján betöltött szerepéről.

A Moverio beépített kamerája, giroszkópja, GPS vevője és további érzékelői lehetővé teszik, hogy a szoftver megértse a felhasználók mozgását és környezetét, és úgy biztosítson innovatív élményt, ahogyan azelőtt soha.

A csapat az Epson Moverio BT-300 okosszemüvegeket használja, amelyek az Epson csúcstechnológiás szilícium alapú OLED (szerves fénykibocsátó dióda) digitális kijelző technológiáját alkalmazzák.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

„A viselhető technológia fejlődése várhatóan felgyorsul, és az ilyen jellegű élmények iránti kereslet egyre növekszik majd. Nincs olyan versenytárs, amely eleget tenne az Epson által a Moverio szemüveggel felállított normáknak.”

Victoria Vowles, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, marketingigazgató

Epson robotikai megoldások

Bertie az új WorkSense W-01 robot alapján készült – amelyről filmet is forgattunk a Mercedes AMG-Petronas Motorsporton belüli partnereinkkel. A számos belső érzékelővel felszerelt Bertie gyorsan tanul, és különösen ravasz humora van.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ AZ EPSON ROBOTIKAI MEGOLDÁSAIRÓL

Kronológia

Izgalmas időszakot élünk, amióta az Epson 2015-ben megkezdte együttműködését a Mercedes-AMG Petronas csapatával. Partnerkapcsolatunk eredményeiről itt tudhat meg többet.

Az Epson és a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team bejelenti globális együttműködését.

Az Epson a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team hivatalos csapatpartnerévé vált, szakértelmet biztosítva a tintasugaras nyomtatókhoz, a szkennerekhez, a 3LCD projektorokhoz és a viselhető eszközökhöz.

„Örömmel üdvözöljük az Epsont a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team csapatában. Mindig boldogan dolgozunk együtt előremutató gondolkodású vállalatokkal, és az Epson termékei természetes módon illeszkednek a mi verseny- és gyártási műveleteinkhez. Alig várjuk az idei szezont és a hosszú távú gyümölcsöző együttműködést. "

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport vezetője

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

True Colours – Valósághű színek

A Mercedes-AMG Petronas Formula One Team háromszoros F1-világbajnok pilótája, Lewis Hamilton megtekinti a lenyűgöző Epson True Colours projektorokat.

Minden Epson projektor egyformán erős fehér- és színesfény kibocsátással (CLO) rendelkezik, így még világos szobákban is intenzív, élénk színeket biztosít.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Lewis gets inked – Lewis úszik a tintában

Lewis Hamilton egy szórakoztató kisfilm főszereplője. Az Epson a Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamtal együttműködve készítette a játékos jelenetet az Epson EcoTank nyomtató megjelenésének alkalmából, amelyben bemutatják a forradalmi, újratölthető tintatartály-technológiát, valamint rámutatnak a nyomtatók által általában felhasznált hatalmas tintamennyiségre.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

#DrivenbyEpson

A Mercedes-AMG Petronas Formula One Team csapatát minden fázisban az Epson pontos technológiája támogatja.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Szerelési kihívás a mérnökök számára

Egy Mercedes-AMG Petronas Formula One Team csapattaghoz és egy Epson technikushoz intéztünk kihívást: cseréljenek munkát egymással, majd az Epson Moverio Pro BT-200 okosszemüveg segítségével egyikük szereljen fel egy hátsó szárnyat, a másik pedig szereljen össze egy nyomtatót. Vajon képesek voltak rá?

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Valtteri Bottas, a finn Forma-1™ sztár segít az Epsonnak bemutatni, hogy miért Finnország az első az alapfokú oktatás területén.

Az Epson újra megerősíti az interaktív technológia és a nagyméretű kijelzők fontosságát az oktatás területén.

VIDEÓ MEGTEKINTÉSE

Hihetetlen megbízhatóság

Ahhoz, hogy négyszeres Forma 1™ világbajnok autóversenyző legyen valaki, mint Lewis Hamilton, hihetetlen kitartásra van szükség. Lewis-nak rendkívüli állóképességre van szüksége, hogy minden körben jól teljesítsen.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Elkötelezettség a fenntartható Forma-1 társadalom iránt

A Mercedes-AMG Petronas Formula One Team a fejlesztés során sokat tanult, így tisztában van azzal is, hogy az üzemanyag-takarékos hibrid motorok az elkövetkező években a hétköznapi járművekben is használatosak lesznek, jelentős mértékben hozzájárulva az üzemanyag-hatékonyság növeléséhez, valamint a szennyezőanyag-kibocsátás csökkentéséhez.

Az Epson is élen jár abban a törekvésben, hogy termékeinek környezetre gyakorolt hatása jelentős mértékben csökkenjen mind a gyártási folyamat során, mind a termékek teljes életciklusában.

Az Epson a partneri viszonynak köszönhetően hozzájárul a fenntartható Forma-1-es társadalom fejlesztéséhez.

TUDJON MEG TÖBBET AZ EPSONRÓL

Az Epson mindig mások előtt járt. Szó szerint. A Daiwa Kogyo Ltd. kis óragyártó manufaktúrát 1942-ben alapították (a későbbi Seiko), majd 1968-ban piacra dobta a cég a világ első kompakt, könnyű digitális nyomtatóját, a EP-101 mininyomtatót, amelynek nevéből megszületett az Epson márkanév: az EP „fia” (EP – „son”).

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Tudjon meg többet a Mercedes-AMG Petronas Formula One Teamról

  1. Ez nem hivatalos webhely, és nem kapcsolódik semmilyen módon a Formula One csoport vállalataihoz. Az F1, a FORMULA ONE, a FORMULA 1, a FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, a GRAND PRIX és az ezekhez kapcsolódó jelzések a Formula One Licensing B.V. védjegyei.
  1. További információért látogasson el a www.epson.hu/inkjetsaving.