Az EcoTank ITS TCO-kalkulátor által használt módszer

Az EcoTank ITS teljes birtoklási költség-kalkulátor („TCO-kalkulátor”) a hardver eredeti vásárlási költsége és a tinta vagy festékkazetta vásárlására vonatkozó állandó költségek alapján számított, egy változó időszakra vonatkoztatott fenntartási költséget mutatja. Vegye figyelembe, hogy egyéb költségek – így a kellékanyagok, a szervizelés, a teljesítményfelvétel és az alkatrészcsere – befolyással lehetnek a költségekre.

A TCO-kalkulátor összehasonlított modelljei közé az IDC EMEA Hardcopy Tracker felmérése alapján (2019. második negyedévi adatok) a versenytársak 20 legjobb A4-es fekete-fehér egyfunkciós és többfunkciós lézernyomtatója, a versenytársak 20 legjobb A4-es színes egyfunkciós és többfunkciós lézernyomtatója, valamint a versenytársak 20 legjobb tintapatronos egyfunkciós és többfunkciós tintasugaras nyomtatója tartozik. A nyomtatók és a kellékanyagok USA dollárban ($) kifejezett átlagos eladási ára az IDC EMEA Hardcopy Peripherals felmérésből (2019. második negyedévi adatok) és az IDC EMEA Consumables felmérésből (2019. második félévi adatok) származnak. A lapköltség a kellékanyag átlagos eladási árának és a gyártó hivatalosan nyilvánosságra hozott kapacitásának a hányadosa adja.

A „piaci átlag” a TCO-kalkulátorban összehasonlított 20 modell alapján számított általános átlag érték. A gyártók specifikációit és teljesítményadatait a nyilvánosan elérhető információkból gyűjtöttük össze, beleértve, de nem kizárólagosan a gyártók saját brosúráit és weboldalait.

Az EcoTank ITS-kalkulátor csak az adott Epson ITS nyomtatókkal való összehasonlításra szolgál, és nem használható más Epson nyomtatókkal való általános termékösszehasonlításra.

Az Epson EcoTank ITS nyomtatócsaládja elsősorban az üzleti szektor számára és az otthon nagy mennyiségben nyomtató felhasználók számára készült, ezért az EcoTank ITS-kalkulátorban található használati módok és számok a tervezett használatnak megfelelően lettek megadva.

Az EcoTank ITS kalkulátor nem arra készült, hogy felülírja a viszonteladó által adott vagy a termékhez mellékelt részletes specifikációkban szereplő információkat.

Az EcoTank ITS kalkulátor csak tájékoztatási célt szolgál. Bár az Epson jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az oldalon megadott adatok pontosak legyenek, az adatok pontosságáért vagy aktualitásáért nem vállal felelősséget. A potenciális vásárlóknak a vállalkozásuk anyagi helyzetére hatással lévő fontos adatok pontosságát ellenőrizniük kell, és nem tanácsos az itt megadott adatokra támaszkodniuk.

A versenytársaknak az ezen az oldalon szereplő védjegyeit vagy logóit kizárólag a termékek tisztességes összehasonlításának céljából tüntettük föl. A versenytársak termékeiről készült képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, és nem az aktuális modell pontos bemutatása a céljuk.

A gyártók specifikációit és teljesítményadatait a nyilvánosan elérhető információkból gyűjtöttük össze, beleértve, de nem kizárólagosan a gyártók saját brosúráit és weboldalait.

Az árkalkulációk nem tartalmazzák az áfát és a szállítási költségeket. Az árak a piaci körülményektől függően változhatnak.

Az EcoTank ITS-kalkulátor összehasonlítása során használt modellek az IDC EMEA Hardcopy Peripherals felmérése szerint a versenytársak 20 legkeresettebb modellje (2019. második negyedévi adatok). A választási kritérium a következő volt:

  • A4-es fekete-fehér lézernyomtató 1–20 oldal/perc
  • A4-es színes lézernyomtató 1–20 oldal/perc
  • A4-es tintapatronos tintasugaras nyomtató

A nyomtatók és a kellékanyagok USA dollárban ($) kifejezett átlagos eladási ára az IDC EMEA Hardcopy Peripherals felmérésből (2019. második negyedévi adatok) és az IDC EMEA Consumables felmérésből (2019. második félévi adatok) származnak. Az átlagos eladási ár a bevétel és az egységek számának hányadosa.

A fenti IDC Trackers céljából az összehasonlításban szereplő régiók Kelet-Közép-Európa, a Közel-Kelet és Afrika.

A „piaci átlag” az EcoTank ITS-kalkulátorban összehasonlított 20 versenytárs-modell alapján számított általános átlag érték.

A nyomtatási költségek az Epson külső tintatartályos nyomtatók és a versenytársak nyomtatóinak alapértelmezett beállításain alapszanak. Ez megfelel az ISO tanúsítványban rögzített beállításoknak.

Az EcoTank ITS-kalkulátor számításaiba beépített minden kellékanyag-kapacitás és ár a gyártó saját eredeti tintáján vagy festékkazettáján alapszik.

A tisztességes összehasonlítás és pontos adatközlés érdekében a kapacitásadatokat a kiadás időpontjában kapható legnagyobb kapacitású kellékanyagok felhasználásával számítottuk, az ISO szabványok szerint meghatározott módon. Az összehasonlításba nem kerültek bele a kombinált csomagok, a multipack csomagok és a fotófekete tintapatronok, amelyeket a tintasugaras nyomtatókban használnak. Ez az adat nyilvánosan elérhető.

Az Epson és a versenytársak összesített festékkazetta- és tintakapacitása a gyártó nyilvánosságra hozott specifikációi alapján kerültek meghatározásra. Ha a gyártó nem hozza nyilvánosságra az összesített kapacitást, akkor azt feltételezzük, hogy az ugyanakkora, mint az eredeti OEM cseretintapatron normál kapacitása.

A színes lapköltség (CPP) a fekete, cián, magenta és sárga kellékanyagok átlagos eladási árának és a gyártó hivatalosan nyilvánosságra hozott kapacitásának a hányadosa adja.

A fekete lapköltség (CPP) a fekete kellékanyag átlagos eladási árának és a gyártó hivatalosan nyilvánosságra hozott kapacitásának a hányadosa adja.

A megállapított költségmegtakarítások az ügyfél által az EcoTank ITS kalkulátorban megadott nyomtatási mennyiség mellett elérhető fenntartásiköltség-megtakarításokat jelentik, és ezek a következő számításokon alapszanak:

  • [Átlagos színes CPP x színes nyomtatási mennyiség – mínusz összesített tinta/festékkazetta] plusz [Átlagos fekete-fehér CPP x fekete-fehér nyomtatási mennyiség – összesített tinta/festékkazetta] plusz hardver költsége.

Az EcoTank ITS-kalkulátor adatainak megtekintéséhez lásd az alábbi táblázatokat.

Epson színes EcoTank nyomtatók

NYOMTATÓ TÍPUSA NYOMTATÓ ÁRA (USD) ÖSSZESÍTETT FEKETE OLDALKAPACITÁS FEKETE-FEHÉR LAPKÖLTSÉG (USD) ÖSSZESÍTETT SZÍNES OLDALKAPACITÁS SZÍNES LAPKÖLTSÉG KAPACITÁS (USD)

Versenytársak nyomtatói

NYOMTATÓ TÍPUSA NYOMTATÓ ÁRA (USD) ÖSSZESÍTETT FEKETE OLDALKAPACITÁS FEKETE-FEHÉR LAPKÖLTSÉG (USD) ÖSSZESÍTETT SZÍNES OLDALKAPACITÁS SZÍNES LAPKÖLTSÉG KAPACITÁS (USD)

Monokróm lézernyomtatók

NYOMTATÓ TÍPUSA NYOMTATÓ ÁRA (USD) ÖSSZESÍTETT OLDALKAPACITÁS FEKETE-FEHÉR LAPKÖLTSÉG (USD)

Színes lézernyomtatók

NYOMTATÓ TÍPUSA NYOMTATÓ ÁRA (USD) ÖSSZESÍTETT FEKETE OLDALKAPACITÁS FEKETE-FEHÉR LAPKÖLTSÉG (USD) ÖSSZESÍTETT SZÍNES OLDALKAPACITÁS SZÍNES LAPKÖLTSÉG KAPACITÁS (USD)

Tintasugaras nyomtatóhoz használható tintapatron

NYOMTATÓ TÍPUSA NYOMTATÓ ÁRA (USD) ÖSSZESÍTETT FEKETE OLDALKAPACITÁS FEKETE-FEHÉR LAPKÖLTSÉG (USD) ÖSSZESÍTETT SZÍNES OLDALKAPACITÁS SZÍNES LAPKÖLTSÉG KAPACITÁS (USD)